Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | FoodFirst Network | FoodFirst Network het platform voor gezond leven

FoodFirst Network het platform voor gezond leven

FoodFirst Network? Nog nooit van gehoord? Dan is het tijd om dat te veranderen! Zeker als je momenteel je focus hebt gelegd op gezond(er) eten en leven, of misschien zelfs wel wat af wilt vallen.

Waarschijnlijk heb je wel eens van 24kitchen gehoord? Die leuke Nederlandse kookzender op net 24 met o.a. Rudolph van Veen? Dol ben ik op die zender overigens. FoodFirst Network is door dezelfde mens(en) opgericht maar biedt nog even wat extra’s. Met ook veel bekende gezichten van TV (als je bekend bent met 24kitchen).

Je kunt er terecht voor heerlijke recepten, bewegingstips, mindset tips, gezondheidstips, kookworkshops, afvaltips, en gewoon leuke weetjes op het gebied van gezondheid. 

Wat is FoodFirst Network?

FoodFirst Network is een online platform (website en app) voor een gezond leven. Het is niet alleen voor als je wat kilootjes kwijt wilt, of op gewicht wilt blijven, maar biedt nog veel meer zoals je in het filmpje hebt kunnen zien. Je kunt er terecht voor heerlijke recepten, bewegingstips, mindset tips, gezondheidstips, en gewoon leuke weetjes op het gebied van gezondheid. Je kunt op je profiel kiezen wat je belangrijkste speerpunten zijn (bijvoorbeeld afvallen) en of je vega eet of niet, of je diabetes hebt, en een hele rits aan allergieën waar rekening mee gehouden kan worden.

Wat is er nou zo leuk dan aan FoodFirst Network?

Jeetje, poeh, zoveel. Nou het belangrijkste vind ik zelf toch wel: je kunt lekker smaakvol gezond eten :-)). Maar dan ook echt lekker. Zonder troep, allemaal puur natuur, maar ontzettend smaakvol, en goede porties. Op de eetsuggestie instagram pagina kun je een aantal foto’s vinden van FoodFirst Network recepten waar ik van heb zitten smullen. Bijvoorbeeld deze:

Vegetarische groentesalade gemaakt door eetsuggestie.nl

Ze gaan uit van het principe dat je 3 maaltijden per dag eet, en als die maaltijden genoeg vullen en genoeg voldoening geven, dat je daar gewoon de dag mee door kunt komen. Dus geen gedoe met om de zoveel uur wat eten. En al helemaal geen gedoe met punten tellen of kcal tellen.

Het zit goed in elkaar, op een paar kleine technische zoekdingetjes op de website na – kom ik later in een ander postje misschien een keer op terug, maar eerst ga ik dat even aan FFN zelf melden. Je wordt er blij van. Je eet lekker. Je wordt geïnspireerd tot nieuwe dingen – ik heb al heel wat recepten omgetoverd tot nieuwe recepten. Ik hou van verandering dus dit is echt op mijn lijf geschreven: iedere keer wordt m’n brein weer getriggerd met nieuwe dingetjes.

En nog leuker: het is goedkoop. Ok, je moet er voor betalen, maar hee, lang niet zoveel als bij bijvoorbeeld Weight Watchers! Bij WW betaal je bijvoorbeeld 20 of 40 euro per maand (zonder of met cursus erbij). Als je dan helemaal nooit ww kookboeken koopt, of maatschepjes, of chipjes, of bakvellen, of snoepjes, of weet ik wat nog meer, dan ben je dus per jaar al minimaal 240-480 euro kwijt. Das best veel en dan moet je zelf nog je weekmenu gaan lopen uitzoeken.

Bij FoodFirst Network was ik voor 1 jaar lidmaatschap inclusief 2 kookworkshops naar keuze maar 45 euro kwijt voor een heel jaar. Misschien vind jij dat alsnog duur, maar ik vind dat een leuke prijs na het verschepen van duizenden euro’s naar Weight Watchers in al die jaren ;-).

De website van FoodFirst Network

Dagen kun je er rondstruinen op die website (na inloggen). Je vindt er:

 • leuke weetjes
 • heerlijke recepten (inclusief video’s)
 • iedere week een nieuw weekmenu voor jou op basis van je allergieën en je doelen etc.
 • kook & bakworkshops (inclusief video’s)
 • informatie van dietisten over voeding (inclusief video’s)
 • info van artsen over gezondheid (inclusief video’s)
 • uitleg over sport door sportcoaches (inclusief video’s)
 • alles over mindset (ontspannen, valkuilen, hoe ga je psychisch met dingen om) inclusief… jawel: video’s ;-).
 • je gezondheidsprofiel en persoonlijke informatie
 • je abonnement en de bijbehorende facturen

De app van FoodFirst Network

Ok, let op! Iedereen is tegenwoordig zo erg gewend aan het gebruiken van apps dat je eigenlijk vergeet om nog op de website van de app aanbieder te kijken. Daar ga je de mist in in dit geval. Gebruik vooral de website! Je mist anders enorm veel leuke dingen. De app bevat namelijk het volgende:

 • heerlijke recepten
 • jouw favoriete recepten
 • een aantal dagen van het voor jou samengestelde menu
 • jouw boodschappenlijstje
 • tip van de dag (op gebied van voeding, beweging, leuke weetjes, mindset, gezondheid, etc.)
 • je profielgegevens

Je mist hier dus een hele berg aan dingen die je op de website wel hebt. De app werkt super voor je boodschappenlijstje (die kun je ook via de website printen maar dan gebruik je natuurlijk weer meer papier) en qua motivatietips, maar voor de rest: kijk vooral op de website want je mist anders zoveel leuks!

Wat heb je er (nog) niet?

Op het moment is er nog geen online community voor contact met andere leden. Maar… je krijgt bij aanmelden een aantal vragen, waaronder ook of je een community en contact met anderen bijvoorbeeld op prijs zou stellen. Ik vermoed dat als er maar genoeg mensen aangeven dat ze dat willen, dat dat er ook nog wel eens gaat komen.

Nou kun je natuurlijk gewoon in de tussentijd rondstruinen op de facebook pagina van FirstFood Network om alsnog contact te hebben met anderen ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *