Home | Blog | Afvallen en op gewicht blijven | De Healthi app – oude Weight Watchers programma’s maar dan goedkoop

De Healthi app – oude Weight Watchers programma’s maar dan goedkoop

Een tijd geleden toen ik met mijn voedingsstudie bezig was, kwam ik een app tegen waar je meerdere oude Weight Watchers programma’s mee kunt volgen: de Healthi app. Ze hebben niet het nieuwste programma – en die gaan ze ook niet toevoegen. Zij zijn verder gegaan op de weg waar Weight Watchers van is afgestapt.

Welke oude WW programma’s de Healthi app heeft, kun je verderop in dit blogje lezen.

Lees meer: De Healthi app – oude Weight Watchers programma’s maar dan goedkoop

Ik had al veel eerder wat over de Healthi app geschreven. Maar ik had het niet meer geplaatst. Omdat ik zelf gestopt was met diëten, en besloten had om niet het eind-examen te doen van de voedingsstudie.

Maar sinds kort zijn er wat wijzigingen bij WeightWatchers aan de hand…

WW heeft een pharmaceutisch bedrijf overgekocht en ze zijn gestopt met de workshops (bijeenkomsten).

Nou heeft de Healthi app ook geen bijeenkomsten op locatie, maar toch is de Healthi app een prachtig product voor wie een van zijn of haar oude favoriete verdwenen WW programma’s zou willen oppakken.

Mocht je liever helemaal geen ‘punten’ willen tellen, dan is de Yazio app of de Transform app misschien wat voor je.

De Healthi app een prachtig product voor wie een van zijn of haar oude favoriete verdwenen WW programma’s zou willen oppakken.

CHANTAL

De Healthi App – wat is het, wat doet het, en voor wie?

De Healthi App is een afslank app / afval app, net als Weight Watchers en Yazio. Je kunt deze app gebruiken om af te slanken, of om op gewicht te blijven tegen een prikkie van de prijs die je bij WW betaalt.

De Healthi App: kies je eigen oude Weight Watchers programma (of iets anders)

Wat deze app anders maakt is: je kunt er oude Weight Watchers programma’s mee volgen.

Dus was je helemaal blij in het ProPoints tijdperk bijvoorbeeld? Nou dan kun je je lol op. Je kunt dat programma (Carb Conscious) gewoon nog volgen met deze Healthi app. En zo zijn er nog veel meer oude WW programma’s die je met deze app kunt doen.

Wist je trouwens dat WW haar eigen systeem ooit van iemand anders heeft afgekeken? Er wordt vaak gedacht dat WW de eerste was met het ‘samen wegen’. Dit (en de basis opzet) was echter afgekeken van een andere succesvolle afslank coach die een aantal jaren eerder dit al deed.

Later heeft WW nog geprobeerd om het bedrijf van die dame over te kopen om het in te lijven. Maar de dame ging niet akkoord: zij vond dat het voor iedereen betaalbaar moest blijven om gezond/slank te zijn, en niet commercieel uitgebuit moest worden. Meer hierover in een later blogje!

Engelstalige Healthi app

Op het moment dat ik dit schrijf is de Healthi app er alleen in het Engels. Ook de voedseldatabase is gebaseerd op producten uit Amerika. Als meerdere mensen vragen om internationale voedseldatabases dan nemen ze dat mogelijk op in de toekomst.

Is dat erg dat het in het Engels is? Niet als je het niet erg vindt op alle producten die je vaak eet, te scannen en in te voeren (of in te voeren zonder te scannen).

Daarbij moet je met 1 dingetje rekening houden. Want voedingswaarden worden anders geregistreerd in Amerika dan hier in Nederland.

Als je daar geen rekening mee houdt dan worden de punten niet goed berekend en/of krijg je foutmeldingen bij het invoeren van een product. Ik zal dit snel in een apart blogje proberen uit te leggen omdat het hier anders wel een erg lang verhaal wordt. Het is vrij makkelijk als je het eenmaal weet.

Heeft de Healthi app een community zoals Connect?

Ja! Net als bij WW heb je in de app zelf een community gedeelte. Misschien nog niet zo geavanceerd als bij WW, maar ook hier kun je foto’s plaatsen (ook voor en na), recepten delen, en likes en reacties geven. Hoe meer mensen Pro lid worden, hoe meer geld er is om dingen te verbeteren – wat regelmatig gebeurt trouwens.

Met de gratis versie kun je alleen meelezen – niet reageren of posten. Daar heb je de Pro versie voor nodig.

Nederlandstalige groep in de Healthi App Community

Ookal is het helemaal in het Engels bij Healthi, toch vind je er ook af en toe Nederlandstalige mensen. Ik heb een groep aangemaakt waar je Nederlandse berichtjes in kunt plaatsen. Als je naar die groep gaat, dan is het net alsof er een Nederlandse Connect is (zodra mensen dingen gaan plaatsen – nu is het nog compleet leeg ;-).

Je kunt de groep vinden via deze link (openen met je telefoon waar je de Healthi Pro app op hebt staan): https://healthiapp.io/group?id=12897&deep_link_value=group en jezelf toevoegen aan de groep. Zo komt de groep in je ‘My groups’ lijstje te staan.

Of je gaat in de Healthi community naar groepen toe en zoekt daar naar Nederlandstalig. Dan zou je hem ook moeten kunnen vinden.

Link naar de Nederlandstalige Healthi groep in de Healthi app:

https://healthiapp.io/group?id=12897&deep_link_value=group
(openen met je telefoon waar je de Healthi app op hebt staan)

Wat kost de Healthi app?

Laat ik niet te lang wachten met waar de meeste Nederlanders vaak naar kijken: wat kost het ding?

De Healthi app is gratis, maar dan heb je er eerlijk gezegd niet zoveel aan als je WW gewend bent…

Je kunt via de Play Store of de Apple Store een abonnement nemen op Healthi Pro.
Zelfde app. Alleen zie je dan meer en kun je stapjes bijhouden en een fitbit syncen (helaas werkt alleen fitbit rechtstreeks met Healthi). Ook kun je zelf recepten aanmaken.

Met een Pro account kun je veel meer interacties doen in de Community (eigenlijk is het geen community te noemen als je een gratis account gebruikt).

Voordeel van Pro waar denk ik iedereen die langere tijd WW heeft gedaan naar snakt: je kunt zowel de dagtotalen zien in punten, als in calorieën (met verdeling over eiwitten, koolhydraten, vetten).

Je krijgt bij Pro ook de optie om voorgekouwde weekplanningen te gebruiken of zelf aan te maken (een van je goeie weken bijvoorbeeld). Er zitten grappige planningen tussen.

Healthi Pro kostte mij 29,95 per jaar. Nee, niet per maand. Per jaar 😉. Dat is zonder korting. Dat is een peuleschil natuurlijk als je jarenlang een Weight Watchers abonnement hebt gehad.

Persoonlijk raad ik iedereen aan om Pro te nemen omdat je anders erg weinig opties hebt als je WW gewend bent. Niet elk ‘ Weight Watchers plan’ is ook gratis beschikbaar. Voor sommige moet je een Pro account hebben.

Bijna elk jaar – zo rond november – is er een aanbieding. Dan kost het 19,95 voor een jaar. Eigenlijk belachelijk goedkoop als je bedenkt dat het dezelfde mogelijkheden heeft als WW vroeger had.

Online Healthi meetings

Healthi heeft helaas ook geen bijeenkomsten op locatie. Wel online bijeenkomsten. Deze zijn er meerdere keren per week via facebook evenementen. Deze zijn niet gratis: je betaalt 5 euro per maand extra om onbeperkt online meetings te bezoeken.

Recepten in de Healthi app

Qua recepten vind je er heel veel. Je kunt goed filteren en zoeken. Het is wel allemaal in het Engels. Mij maakt dat niet zo uit. Je vindt er ook veel recepten die lijken op oude WW recepten.

Je kunt ook je eigen recepten toevoegen. Vind ik persoonlijk altijd erg fijn. En… je kunt er een foto bij plaatsen. Je recept kun je ook makkelijk delen in de community.

BITES en/of calorieën, of Net Carbs bijhouden

Waar Weight Watchers bijna elke 2 jaar een nieuwe naam heeft voor de punten, daar houdt Healthi 1 naam aan: BITES (hapjes).

Wat een verademing als je WW hebt gedaan ;-).

Hoeveel BITES een product heeft, hangt af van welk Healthi programma je kiest.

Naast de BITES heeft Healthi ook Calorieën. Als je een programma met BITES volgt, dan kun je met een Pro account ook de calorieën op je dagoverzicht laten tonen. Met onderverdeling in koolhydraten, eiwitten, en vetten. Deze vind je dan onder je bites overzicht.

Er zijn ook 2 programma’s die helemaal geen bites gebruiken. Een daarvan gebruikt alleen calorieën. De ander alleen Netto Koolhydraten.

Een overzicht van welke programma’s Healthi heeft

 • Conquer Cravings – WW Points programma (1998-2010)
  In 2022 werd de naam Points ook weer gebruikt, maar deze zijn anders. Dit programma richt zich op portie groottes onder de knie krijgen. Als je moeite hebt met de juiste portie groottes aanhouden dan is dit programma misschien wel jouw ding. Alleen groenten zijn 0 punten in dit programma. De rest moet je allemaal tellen, tellen, tellen.
 • Carbs Conscious – WW ProPoints programma (2010-2015)
  N.B. In het buitenland heetten ze geen ProPoints maar PointsPlus en PointsPlus+. Dit is mijn persoonlijke favoriet. Deze is ideaal qua eetpatroon als je in de jaren 70bent opgegroeid. Het komt namelijk veel overeen met wat je dan als kind te eten kreeg en wat toen als ‘gezond’ en ‘normaal’ en comfort food werd beschouwd. Je kunt ook gewoon een koekje, pasta, en brood enzo eten zonder dat je hele dagbudget meteen verdwenen is. Meer gebalanceerd dus in plaats van alleen gericht op dat alles ‘gezond’ en eiwitrijk moet zijn.
 • Sugar Smart – WW SmartPoints programma (2015-2017)
  Deze kwam na de ProPoints periode. Het is meer flexibel voor mensen die minder willen tellen: meer dan 200 voedingsmiddelen zijn 0 punten. Het lijkt heel erg op WW Blauw en op het WW plan uit 2023. Ideaal voor mensen uit de jaren ’80 en mensen die helemaal blij waren toen het SmartPoints systeem werd ingevoerd.
 • Better Balance – WW Flex programma (2017-2021)
  Ook aan te passen naar WW Paars en WW Blauw. Je kunt instellingen voor bepaalde producten wijzigen zodat het voldoet aan Blauw, of Paars. Let op: dit programma is alleen beschikbaar in de Pro versie van Healthi App.
 • Calorie Command – Calorieen tellen
  Dit is voor diegenen die niet met punten willen werken maar wel de calorieën in de gaten willen houden. Dit programma was dus niet aanwezig in WeightWatchers. Het is puur calorieën tellen.
 • Keeping Keto – Koolhydraatarm
  De naam zegt het al: dit is voor mensen die liever veel eiwitten en vetten eten en liever weinig koolhydraten. Ook dit programma is geen oud WW programma. Let op: dit programma is alleen beschikbaar in de Pro versie van de Healthi App.

Een up to date overzicht van de Healthi programma’s kun je hier vinden:
https://healthiapp.com/healthi-find-your-plan

En de verschillen tussen de gratis versie en de Pro versie vind je hier:
https://help.healthiapp.com/support/solutions/articles/13000060388-1-3-getting-started-pro-free

Nulpunters lijst per plan

Bij Healthi kun je online altijd de nulpunters opzoeken voor de oude Weight Watchers programma’s (waar nulpunters van toepassing zijn). Ontzettend handig voor als je even niet in de app wilt zoeken en de hele lijst in 1x uit wilt printen.

Je kunt de lijst hier vinden: https://healthiapp.com/weight-loss-plans/zero-bites

Vergeet niet om het juiste oude WW plan te kiezen bij de tabjes 😉.

Voor de nulpunters geldt – net als bij WeightWatchers : scan ze niet, en zoek ze niet op merknaam op. Want dan zijn ze ineens punten omdat er dan alleen naar de voedingswaarden gekeken wordt, en niet naar om welk product het gaat.

Stemherkenning – voeding bijhouden door te praten tegen je Healthi App

Heb je je handen vol en wil je toch iets bijhouden in de Healthi app? Dan kun je gebruik maken van Voice Recognition. Helaas wel weer in het Engels…

Nou, dit was zo’n beetje een korte intro over de Healthi App – de app als je een van de oudere WeightWatchers programma’s wilt blijven volgen.

Mocht je vragen hebben: stel ze gerust. Als ik ze kan beantwoorden dan zal ik dat zeker doen!

p.s. Nee, ik wordt niet betaald op wat manier dan ook door Healthi. Ook niet via affiliate links. Dit is puur mijn eigen ervaring met de app, die ik van mijn eigen centjes betaald heb ;-).

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

 1. Hoi!

  In april deelde je het volgende verhaal ‘De Healthi app – oude Weight Watchers programma’s maar dan goedkoop’. In de blog haal je aan dat de declaratie van voedingswaarden in het Amerikaanse systeem afwijkt van ons Nederlandse systeem en dat je daarop terug zal komen in een latere blog. Deze blog kan ik niet vinden. Wil je dat eens toelichten?

  Ik hoor het graag!

  1. Hoi Cindy!
   Oeps ja… helemaal vergeten door alle ontwikkelingen hier!
   Het komt er in het kort op neer dat als je bij het invoeren van een product in de Healthi app, de voedingsvezels moet optellen bij de koolhydraten om het total Carbs amount goed in te voeren zoals ze er in de app mee rekenen. Ze zijn het wel op meerdere plekken in de wereld aan het aanpassen, dus wellicht dat het in de toekomst niet meer hoeft. Het is helaas nu even omslachtig om het iedere keer weer op te tellen bij de Carbs.

   Groetjes & een hele fijne zondag!
   Chantal