Home | Blog | 21 dagen vegan : week 1 is voorbij

21 dagen vegan : week 1 is voorbij

21 Dagen vegan: makkelijker dan gedacht maar wel 1x mis gegaan

Zo de eerste week zat er afgelopen vrijdag al weer op. Makkelijker dan ik dacht. Toch ging het 1 dag niet helemaal zoals geplanned….

Eigenlijk viel het mee: ik miste doordeweeks de kaas niet, en ook de eieren niet. Ik werd er erg creatief van zelfs en na al 3 dagen kreeg ik ook qua snackmomenten meer trek in dingen als komkommer en tomaatjes dan in een blokje kaas of toastje.

De room vervangers daar heb ik wat meer moeite mee voor hartige recepten: die zijn naar mijn mening allemaal veel te zoet. Niet erg voor lekkere zoeternijen maar in een hartig gerecht wordt je er een beetje misselijk van.

Veganistische Boter is geen probleem – ik gebruikte al jaren alleen maar plantaardige boter: provamel :-).

Grote teleurstelling: als veganist kun je geen vleesvervangers halen bij de Albert Heijn op droge gummie sojablokjes na. De gewone tofu was uitverkocht, en die droge verschrompelde sojastukjes: nou laat die maar aan mij voorbij gaan….

1 dag ging het minder goed qua veganistisch eten

De hele week ontzettend druk met ontzettend veel overuren in m’n webdesign baan. Op een gegeven moment door de hele dag druk bezig te zijn met non-stop telefoontjes, niets meer in huis en alles al dicht dus dan maar wat laten bezorgen met kaas…

Schuldig voel ik me eigenlijk niet. Sterker nog, ik vraag me af of dit 100% veganistische eten iets voor mij zou zijn. Ik heb er totaal geen moeite mee zolang ik in het weekend toch wel een stukje kaas mag. Het wordt anders een soort kwelling in het weekend in plaats van iets leuks. De rest van de week vind ik het geen probleem.

Ik merk wel dat ik 1x per week wel graag iets van de Vegetarische Slager wil hebben. Misschien toch gewoonte, of omdat het dan wat makkelijker is om iets smakelijks op tafel te zetten voor zowel mijn vriend en mij (hij eet een aantal dagen per week vlees en houdt niet van kleine bonen) zonder echt twee maaltijden te hoeven koken.