Home | Blog | 21 dagen vegan: ik ga de uitdaging aan!

21 dagen vegan: ik ga de uitdaging aan!

Begin 2013 ga ik als vegetariër de uitdaging aan om 21 dagen lang veganistisch te eten.

Waarom? Omdat ik er van overtuigd ben dat iedereen zoiets kan als hij/zij maar wil, en omdat ik het een uitdaging vind. Ik vind het onzin als mensen zeggen dat ze iets nooit zouden kunnen missen qua eetpatroon. Je kan alles: als je maar wilt.

Ik merk wel meteen veel weerstand bij mezelf (des te groter de uitdaging!):

Geen kaas, boter, yoghurt, eieren of andere producten met zuivel e.d.

Het lijkt een beetje op de weerstand die ik vaak bij vleeseters tegen kom als ik met een vegetarisch menu naast ze zit in een restaurant.. herkenbaar?

Vandaag begin ik met de voorbereidingen van mijn 21 dagen vegan plan met behulp van dit boek: 21 dagen vegan! – Dr. Neil Barnard

Want zo las ik in de boekwinkel in dit boek dat om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken je je een aantal weken goed moet voorbereiden.

Iets wat ik nog niet wist (maar onbewust eigenlijk wel ..): de hang naar kaas kun je het beste als een verslaving behandelen. Het schijnt dat kaas (net als vlees, suiker en chocolade) een chemische reactie teweegbrengt in de hersenen waardoor een soort van verslavende behoefte ontstaat.

Verklaart meteen ook weer de weerstand van mijzelf en van vleeseters ;-).

Doe je mee?
Of heb je tips voor me? Ik hoor ze graag!

De foto is afkomstig van bol.com