Home | Blog | 21 dagen vegan: dag 1

21 dagen vegan: dag 1

Makkelijker dan verwacht!

De eerste dag van mijn 21 dagen vegan periode is gisteren begonnen. Ik had verwacht dat ik de hele dag aan kaas zou zitten denken maar dat viel mee…

Eigenlijk was het een makkelijke dag. Ik kreeg heel veel ideeën voor nieuwe recepten: de creativiteit kwam boven :-).

Zo heb ik die dag een maiswrap met hummus, harissa en zongedroogde tomaatjes gegeten: mmmmm!

Verder een broodje met gebakken champignons met peper, zout, cashewpasta en peterselie. De cashewpasta was verrassend in combinatie met de champignons: in een paar seconden heb je ineens een romige saus. Dan wat lekkere appeltjes en tomaatjes.

’s Avonds kreeg ik een eter te gast. Het voorgerecht was een soep van knolselderij met appel en bieslookolie. Ik ga dit weekend een foto maken van de soep om het recept online te kunnen plaatsen want het was echt om te smullen. Heel verrassend recept!

Daarna pizza (zonder kaas :-). Leek me handig: dan kon de rest van m’n tafelgenoten gewoon kiezen of zij wel kaas namen of niet. Die pizza was eigenlijk verrassend lekker. Ik moest er wel een beetje zout en peper op doen maar doordat er geen kaas op zat proefde je de groenten extra goed. Ik heb ook een paar stukjes geprobeerd met edelgist er op: ook lekker maar zonder vond ik de pizza eigenlijk toch lekkerder.

Op naar dag2!